Rust & Ruimte

Een eigen plek om afscheid te nemen. Rust om jezelf te zijn. Kom wanneer je wilt. De deur staat altijd voor je open.

Een plek om je thuis te voelen en in alle rust afscheid te nemen. Afscheid nemen is een proces, geen momentopname. De tijd die daarvoor nodig is, heb je in Het Rouwstatehuis bij Van de Weerd. De dagen voor de begrafenis of crematie zijn een tijd van rouw en verlies. Juist in die momenten als het even niet meer gaat, wil je samen zijn. Wil je de tijd even stil zetten en afscheid nemen zonder dat je op de klok hoeft te kijken.

De opbaring

Er is een apart gedeelte voor de opbaring. Deze kan door middel van een gordijn en een wand worden afgeschermd van het zitgedeelte en keuken. Het huiskamergevoel blijft zo behouden en toch voelt het alsof de overledene bij de kring hoort. De uitvaartkist mag de hele periode van opbaren open blijven. Een onderkoeling zorgt voor de juiste temperatuur in de uitvaartkist. Rondom kunnen kaarsen gebrand en het licht gedimd worden. Ook zijn er diverse tafeltjes en krukjes om bloemen op neer te leggen.

De huiskamer

De ruime zithoek biedt plaats aan tenminste acht personen. Ook kan er aan de keukentafel gezeten worden, net als thuis, met zes mensen. Met elkaar afscheid nemen, dat gevoel wil je met elkaar delen. In de compacte keuken kun je een koelkast, waterkoker, koffiezetapparaat en vaatwasser vinden. Het Rouwstatehuis is op deze manier van alle gemakken voorzien. Natuurlijk zijn er ook royale sanitaire voorzieningen, die geheel rolstoeltoegankelijk zijn aangelegd.

Altijd welkom

De familie krijgt een sleutel van Het Rouwstatehuis. De uitvaartleider draagt deze over aan de familie. Zij hebben van ’s ochtend 9 uur tot ’s avond 10 uur vrije toegang. Zonder afspraak, zonder tijdsdruk afscheid nemen dat bied Het Rouwstatehuis.

De dag van de uitvaart

Op de dag van de uitvaart komt de familie samen. Er kan voorafgaand aan de crematie of begrafenis in kleine kring afscheid genomen worden. Tot 14 personen kunnen bij het sluiten van de kist zijn. Ook is het mogelijk om in kleine kring in Het Rouwstatehuis een afscheid te houden. Met natuurlijk koffie en thee en een broodje, maar er is meer keuze. Een kleine borrel in familiekring kan ook bijzonder goed. Wanneer de groep groter is kan er uitgeweken worden naar de naastgelegen Rouwstate Van de Weerd. Ook kan er een stoet gevormd worden naar een begraafplaats of crematorium.

Rouwstatehuis familiekamer zithoek 24 uurs kamer
Rouwstatehuis - Zithoek