Bij het regelen van een uitvaart zijn er veel keuzes die gemaakt moeten worden. Dit zijn keuzes voor zowel grote als kleine invullingen van de uitvaartplechtigheid. Een van de belangrijkste keuzes is natuurlijk de keuze voor begraven of cremeren. Maar heeft u al nagedacht over bijvoorbeeld een condoleanceregister, of de tekst in de rouwbrief?

Van de Weerd Uitvaartzorg ontzorgt u hier graag bij. Zo kunt u tijd besteden aan de overledene en is er alle tijd en ruimte voor uw verdriet, terwijl de rouwceremonie wel volledig volgens uw wensen wordt voorbereid.

Kleur

Iedere uitvaart heeft zijn eigen kleur. Wij bieden u een ruime keuze aan kleuren en stijlen waaruit u kunt kiezen. Ons doel daarbij is om de uitvaart geheel naar uw wens te verzorgen. Ook de kleur van de rouwauto’s speelt daarbij een rol. Klik hier voor meer informatie over de rouwauto’s.

Begraven of cremeren

Wilt u een begrafenis of een crematie? Het is een vraag die wordt voorgelegd bij de regeling van elke uitvaart. Persoonlijke wensen en voorkeuren spelen hierbij een grote rol. Wat wilde de persoon zelf? Wat willen de nabestaanden graag? Wat zijn uw ervaringen met begraafplaatsen of crematoria? Allemaal vragen waar we samen een antwoord op kunnen vinden. Tijdens een gesprek met van de Weerd kunnen we samen tot een besluit komen dat het best bij u past. Wij als uitvaartverzorger hebben daarin slechts een adviserende rol, het besluit ligt dan ook geheel in uw handen.

Wanneer het afscheid niet aanstaande is, heeft u alle tijd en ruimte om rustig uw afweging te maken. Als u uw keuze heeft gemaakt, kunt u die, samen met alle andere wensen, vastleggen in een wensendocument. Vraag hier een wensendocument aan.

Om u zo goed mogelijk te helpen bij het maken van uw keuze hebben we de informatie over een begrafenis en een crematie voor u op een rijtje gezet. Klik hier voor de dag van de begrafenis en hier voor de dag van de crematie.

Heeft u na het lezen van alle informatie nog vragen, dan staan wij voor u klaar. Graag maken wij een afspraak met u: laat daarvoor uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.