Er zijn veel mogelijkheden om een uitvaart vorm te geven, geheel afhankelijk van uw persoonlijke wensen. De kosten van een uitvaart kunnen dan ook erg verschillen. Een begrafenis kost gemiddeld €8.500 tot €11.000. De kosten van een crematie liggen gemiddeld tussen de €6.500 en €9.000. Om ervoor te zorgen dat nabestaanden zich geen zorgen hoeven te maken over de financiën, hebben veel mensen tegenwoordig een uitvaartverzekering. Maar wat houdt zo’n verzekering nu eigenlijk in, waarvoor is die handig en wat heeft dat voor gevolgen? Wij willen u graag helpen om hierin een besluit te nemen en om te kijken wat het beste bij u past. 

Als u een uitvaartverzekering hebt afgesloten, verzekert u zich tegen de kosten van uw begrafenis of crematie. De verzekeringsmaatschappij zal dan bij uw overlijden (een deel van) de kosten betalen. 

Soorten uitvaartverzekeringen

Mocht u kiezen voor een uitvaartverzekering, dan zijn er verschillende soorten verzekeringen. We hebben voor u de meestvoorkomende op een rijtje gezet. Combinaties onderling zijn ook mogelijk:

Kapitaalverzekering

Bij uw overlijden wordt door de verzekering een bedrag uitgekeerd, waarmee uw nabestaanden de uitvaart kunnen betalen. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de premie en de polisvoorwaarden.

Naturaverzekering

Bij deze verzekering ontvangt u, in tegenstelling tot de kapitaalverzekering, geen geld om uw uitvaart te betalen, maar goederen en diensten die bij een uitvaart horen. Dit begint bij veel verzekeringen met een basispakket, dat de standaardonderdelen van een uitvaart bevat. Het is mogelijk om daarnaast een aanvullende verzekering af te sluiten voor extra mogelijkheden.

Koopsom uitvaartverzekering

Als u kiest voor een koopsom uitvaartverzekering, legt u eenmalig een bedrag in bij de verzekeringsmaatschappij. Bij uw overlijden wordt van dat geld (een deel van) uw uitvaart vergoed.

Kosten van een uitvaartverzekering

Hoe hoog de premie is die u moet betalen, hangt af van de dekking en de leeftijd waarop u de verzekering afsluit. Hoe ouder u op dat moment bent, hoe hoger de premie. Dit komt omdat de kans dat u overlijdt, groter wordt met de leeftijd, en daarmee de kans dat de verzekeringsmaatschappij moet uitkeren.  

Bij Van de Weerd Uitvaartzorg streven we ernaar om elke uitvaart zo goed mogelijk uit te voeren. Een juiste uitvoering van de persoonlijke wensen van de overledene, de wensen van de nabestaanden en de regionale gebruiken en tradities zijn daarbij erg belangrijk. 

De uitvaartkosten worden voornamelijk bepaald door de uitvaartwensen, maar ook door het lokale prijsniveau. Een uitvaart in de Veluwe kost nu eenmaal niet hetzelfde als in Amsterdam.

Uitvaartverzekeraar Lifetri

Elk jaar geeft Van de Weerd Uitvaartzorg de lokale prijzen van Ede en omgeving door aan uitvaartverzekeraar Lifetri. Voor mensen uit de regio Ede worden de uitvaartverzekeringen van Lifetri dan ook gebaseerd op deze prijzen. Zo kan een op maat gemaakte uitvaartverzekering worden aangeboden die aansluit bij de persoonlijke wensen én de lokale kosten.

Heeft u vragen over de uitbetaling van uw verzekering of wilt u meer informatie over een uitvaartverzekering? Neem contact met ons op en wij vertellen u graag meer.