Rouwvervoer, Mercedes Benz, zwart, rouwauto
Rouwvervoer, cadillac, antraciet
Rouwvervoer, rouwauto, cadillac, zilvergrijs
Rouwvervoer, rouwstoet, zilvergrijs, Mercedes
Rouwvervoer, Lincoln, rouwauto, wit
Rouwvervoer, Volvo, rouwauto, donkerblauw

Rouwvervoer

Een goed verzorgde uitvaart wordt gecompleteerd met hoogwaardig rouwvervoer. Bij het rouwvervoer richten wij ons op de wensen van de familie. Deze wensen worden vervuld door een brede keuze aan mogelijkheden. Hierbij houden wij de kwaliteit op een hoog niveau. Van de Weerd Uitvaartzorg heeft een uitgebreid eigen wagenpark. Van traditionele zwarte rouw- en volgauto’s tot moderne varianten. Naast diverse soorten auto’s beschikken wij ook over diverse andere soorten rouwvervoersmiddelen, zoals de loopkoets en de familie Uitvaartbus. 

Familie Uitvaartbus

De Familie Uitvaartbus is ervoor bedoeld om samen de dierbare naar de laatste rustplaats te begeleiden. Er kunnen 16 personen samen met de kist in de Familie Uitvaartbus. Juist in de intieme familiekring worden de verdrietige gevoelens het beste gedeeld en verwerkt, dus is dit aantal meer dan genoeg. Achterin de bus is er ruimte voor de uitvaartkist met de bloemen en daaromheen zijn de zitplaatsen voor de familie. In de Familie Uitvaartbus is van alles mogelijk. Er is plek voor rolstoelen en rollators in het bergruim van de bus en er zijn vijf zitplaatsen gecreëerd met extra beenruimte. Op verzoek kan er ook een kinderstoeltje in de bus worden geplaatst. Om de laatste rit een persoonlijke sfeer te geven, kunnen er in de Familie Uitvaartbus films en afbeeldingen op een lcd-scherm getoond worden en via usb-stick of streaming kunnen muzieknummers afgespeeld worden.

Vergeleken met de traditionele uitvaartstoet met rouw- en volgauto’s, geeft de Familie Uitvaartbus meer een gevoel van ‘samen’: zoals het leven geweest is, zo wordt er ook afscheid van genomen. Naast het feit dat de Familie Uitvaartbus een heel mooie manier is om samen afscheid te nemen van een geliefde, is het ook een duurzame manier om de geliefde naar de laatste rustplaats te brengen. In dit geval is er namelijk alleen deze bus die de rit maakt, in plaats van diverse rouw- en volgauto’s.

Rouwvervoer, Familie uitvaartbus, uitvaart, familie, samen, rouwvervoer, donkergrijs
Rouwvervoer, Familie Uitvaartbus, achterkant, samen, banken, stoelen, kist, bijzonder
Rouwvervoer, Familie uitvaartbus, uitvaart, familie, samen, rouwvervoer, donkergrijs, banken, stoelen, binnen
Rouwvervoer, bijzonder, rouwaanhangwagen, zwart
Rouwvervoer, rouwaanhangwagen, binnenzijde, licht, kist, bijzonder
Rouwvervoer, rouwaanhangwagen, zwart, auto, rouwstoet, bijzonder

Rouwaanhangwagen

In 1957 rolde deze Pfefferkorn uit de fabriek van Rheinland Pfefferkorn. Het zogeheten peperkorreltje was vooral opvallend vanwege de ronde vormen. Door zijn beperkte afmetingen kreeg het een aaibaar uiterlijk. De drempel rondom het rouwvervoer werd verlaagd. De nabestaanden kunnen nu zelf met hun eigen auto hun overleden geliefde vervoeren. Deze trend zet ook nu nog door. Mensen willen steeds meer zelf een bijdrage leveren aan de uitvaart. Het dragen van de kist door familie is al een gebruik, het zelf vervoeren komt daar nu bij, door middel van de rouwaanhanger. Zo lang mogelijk dichtbij de geliefde blijven. Dat willen we allemaal. Wij, Van de Weerd Uitvaartzorg, bieden onze rouwaanhangwagen aan voor het vervoer van de overledene. U kunt de wagen achter uw eigen auto koppelen of juist achter de auto van degene die overleden is. Op die manier draagt u zelf zorg voor het vervoer. Dit is een unieke mogelijkheid om bij te dragen aan de uitvaart van uw geliefde. De betrokkenheid van de hele familie is hierdoor groot. Zo wordt elke uitvaart, begrafenis of crematie, nog sterker een herinnering die u dichtbij draagt. 

Loopkoets

‘Ik wil graag zo veel mogelijk zelf doen bij de uitvaart.’  Dit is een veel gehoorde zin bij het regelen van uitvaart. Wij luisteren graag naar uw wensen en beschikken daarom over de loopkoets. De loopkoets is een alternatief voor de rouwauto. Nabestaanden kunnen zelf de loopkoets met daarop de dierbare op een waardige wijze begeleiden. Zo kunt u langer dichtbij degene die gemist wordt blijven. Vanuit huis of uitvaartcentrum kan met loopkoets de weg gegaan worden naar de plaats van de dienst en van daar tot naast het graf. Door de geringe omvang kan de loopkoets zelfs een kerk of aula bij een crematorium of begraafplaats binnengereden worden. Door de grote wielen met massief rubberen banden rolt de loopkoets zonder weerstand over zand- en grindpaden. Hellingen en stoepranden kunnen moeiteloos genomen worden.

Bij de loopkoets is er uiteraard gedacht aan de kinderen. Voor hen is er een extra duwstang gemaakt waardoor zij meer betrokken zijn bij het begeleiden van de loopkoets. De loopkoets kan door 2 tot 8 personen begeleid worden. Op deze wijze kan iedere nabestaande dicht betrokken zijn bij de uitvaart. 

”Samen hebben we onze moeder tijdens haar laatste weg begeleid met de loopkoets. Zo konden wij met elkaar in alle rust en stilte afscheid nemen. We vormden een kring om haar heen, zoals we dat altijd zijn geweest.”

Rouwvervoer, loopkoets, bijzonder, lopend, samen
Rouwvervoer, loopkoets, bijzonder, zwart
Rouwvervoer, loopkoets, bijzonder, kist, slot

Rouwbakfiets

Rouwvervoer, rouwbakfiets, bijzonder, fiets
Rouwvervoer, rouwbakfiets, bijzonder, fiets, zijkant
Rouwvervoer, rouwbakfiets, bijzonder, fiets

Benieuwd naar de mogelijkheden of vragen over ons aanbod? Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.