Op dinsdag 9 oktober 2018 was het weer zover: de deuren van de Taborkerk stonden open voor het vijfde herinneringsconcert. Kaarsen brandden, de lichten straalden. Een avond vol warme woorden en meelevende muziek. Het thema van deze avond was Herinneringen verbinden. Verschillende mensen gaven bemoedigende en troostende woorden mee aan de aanwezigen of lieten hun muziek horen tijdens deze avond.

Libelle

Zo sprak Caroline Oosterveen over een libelle. ,,De libelle staat symbool voor veranderen. Soms is dat prachtig en staat het voor nieuwe mogelijkheden en om eens anders naar het leven kijken. Soms is dat moeilijk, want dan komt het ongevraagd op je pad. Veranderen gaat niet zonder jezelf op het spel zetten. Je voelt verdriet en tot in de diepte onmacht. Je zult je eigen vleugels anders moeten uitslaan en je ook zorgen maken om een ander. Het ‘Lantaarntje’ is een bijzonder exemplaar. Zelfs als het stormt en de golven sterk zijn, blijft deze libelle haar vleugels uitslaan. Deze libelle, als teken van kracht, zit soms onvermoed in mensen, diep van binnen.”

Herdenken

Eveline Cocu en Jorginho Paunussa verzorgden vocale klanken onder begeleiding van pianist Dennis de Bruijn. Zij zongen liederen als ‘The sound of silence’ en ‘Met mijn ogen dicht’.

Trompettist Maurice van Dijk blies The Last Post als inleiding tot een minuut van herdenken, waarna namen van overledenen werden uitgesproken. Tussendoor werden er een kaarsen voor hen gebrand en zongen Cocu en Paunussa coupletten van ‘Amazing Grace’.

Met het lied ‘U zij de glorie’ werd het concert rond negen uur afgesloten.

Bekijk concert