Op dinsdag 15 oktober 2019 stonden de deuren van de Taborkerk weer wijd open voor het zesde herinneringsconcert dat werd gehouden door uitvaartzorg Van de Weerd. Na het verlies van een dierbare komen er veel gevoelens los. Niet iedereen kan deze uiten. Omdat muziek vaak de taal van het hart spreekt, is dit een goede manier om woorden aan gevoel te geven en dat tot uiting te laten komen. Waar woorden ophouden, gaat de muziek verder. Muziek kan troosten, maar ook mooie herinneringen naar boven laten komen.Tijdens het herinneringsconcert was daarom veel ruimte voor muziek, naast het gesproken woord. 

Het concert werd door ruim tweehonderd ge├»nteresseerden bezocht. Dat is een verdubbeling van het aantal dat zes jaar geleden naar de eerste herinneringsbijeenkomst kwam. De Taborkerk was open voor een ieder. Jong, oud, gelovig of niet, wel of geen relatie met uitvaartzorg Van de Weerd, iedereen was welkom. 

Symbool

Dat aan iedereen werd gedacht kwam prachtig tot uiting bij het aansteken van zes kaarsen die symbool stonden voor alle mensen die overleden zijn. Voor het aansteken van de eerste vijf kaarsen werden namen van overledenen genoemd. De zesde kaars werd aangestoken voor een ieder die niet genoemd werd. En zo kreeg ook de bezoeker die geen naam had opgegeven en zijn of haar dierbare een plek. 

Het herinneringsconcert is niet meer weg te denken uit de jaarlijkse kalender. Een moment in het jaar waarbij wordt stilgestaan bij iedereen die zo ontzettend gemist wordt. We kijken dankbaar terug op een mooie avond en zien uit naar het volgende herinneringsconcert op dinsdag 13 oktober 2020. 

Bekijk concert